Laxfilm på gång!

Tillsammans med upphandlad produktionsbyrå håller vi inom det gränsöverskridande Interregprojektet ”Två länder – én elv” på att ta fram en film om den smått världsunika Vänervandrande Klarälvslaxen och dess hemälv Klarälven/Trysilelva.

Filmen, som kommer bli ca 15 minuter lång, bygger på att vi följer laxen från Vänern i söder till Femunden i norr och under resan gör nedslag vid för älven och laxen viktiga och intressanta platser och händelser, både från förr och nu. Vårt mål med filmen är att sprida kunskap och väcka allmänhetens intresse för det väldigt speciella som simmar under ytan. Inspelningarna har startat på både svenska och norska sidan och hittills har det framförallt filmats miljöbilder, både med vanlig filmkamera och drönare.

Planen är att filmen ska ha ”premiär” under senhösten/vintern!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s