Ny etablering uppströms Strängforsen på gång

Restaureringen av norra Klarälven är nu inne på sin andra vecka och den sträcka nedströms Strängsforsen som påbörjades förra veckan har fått lov att avbrytas på grund av maskinlogistiska och väderleksmässiga orsaker.

Ny etablering till området uppströms Strängsforsen/nedströms Båtstadbron har skett och arbetet har startat där. Eftersom det har kommit en del regn och älven är fortsatt relativt hög för årstiden kan arbetet bara göras strandnära. Förhoppningen är att flödet sjunker så pass att maskinerna under nästa vecka kan ta sig längre ut i älven för att lägga ut sten och lekgrus där. Sträckan som det nu arbetas på bedöms ta minst några veckor att slutföra, eventuellt längre beroende på flödet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s