Projektperioden är förlängd till och med december 2021

I september i år ansökte Länsstyrelsen Värmland och Fylkesmannen i Innlandet om förlängning av projektet till och med 31 december 2021. Förvaltande myndighet för det territoriella samarbetsprogrammet Interreg Sverige-Norge har beslutat att godkänna förlängning av projekttiden med tolv månader.

Ny projekttid är därför 2017-03-15 – 2021-12-31. Förlängningen är endast en förlängning av projekttid och kommer rymmas inom befintlig budget.

Ett av de stora och kostsamma arbetspaketen i hela projektet handlar om restaurering av skadade älvmiljöer i Klarälvens huvudfåra (delprojekt 2:1). Det slutliga tillståndet för dessa vattenverksamhetsåtgärder blev klart först under juni 2020. Eftersom arbetet i älven, av biologiska/hydrologiska skäl, är knutet till att genomföras under sommarperioden (1 juli – 15 september) innebär detta att tidsplanen med genomförande sommaren 2020 inte var möjlig.

Eftersom restaureringen behöver skjutas på ett år påverkar det även delprojekt 2:3, övervakning av lax- och öringpopulationerna. Det är nödvändigt att det uppföljande båtelfisket på den restaurerade sträckan flyttas fram till hösten 2021.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s