Upptransport av lax och öring

Sedan fiskvägen och fällan vid kraftverket i Forshaga öppnade, i början av juni till och med 2019-07-01, har det samlats in och transporterats upp lax och öring som ska leka i norra Klarälven och biflöden. Fisken körs med lastbil ungefär en gång i veckan från Forshaga för återutsättning strax norr om Edsforsens kraftverk. Därifrån simmar fisken själv i cirka 130 km upp till deras huvudsakliga lekområden. Det antal som hittills körts upp i år är i paritet med hur det brukar se ut vid den här tidpunkten, med undantag för odlad Klarälvsöring som är betydligt färre än vid samma tidpunkt 2018 och 2016 (2017 transporterades ingen fisk upp pga IPN). Men det är samtidigt långt kvar på säsongen och för tidigt att säga något om hur det kommer se ut när vi summerar siffrorna i månadsskiftet september/oktober.

  •  Vildfödd Klarälvslax:  133 st
  • Vildfödd Klarälvsöring: 121 st
  • Klarälvsöring av odlat ursprung: 63 st

    Laxhane Forshaga
    Laxhane Forshaga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s